De juiste voedingswaren weegschaal voor je onderneming: let hier op

Een betrouwbare voedingswaren weegschaal is essentieel als je een onderneming in de voedingsindustrie hebt. Het stelt je in staat om de kwaliteit en consistentie van je producten te waarborgen. Het aanbod is ontzettend groot, dus welke moet je kiezen? Er zijn 5 belangrijke punten om op te letten en wij vertellen je welke.

1. Capaciteit

In een bakkerij moet je dagelijks grote hoeveelheden deeg wegen. Je hebt dan een grondweegschaal nodig met een hoge capaciteit. Maar als je een klein eetcafé hebt, dan heb je natuurlijk aan een kleinere weegschaal genoeg. Kies dus een capaciteit die past bij de grootte van je bedrijf, maar ook bij het soort en hoeveelheid voedingswaren dat je dagelijks moet wegen en hoe deze (wel of niet) verpakt zijn.

2. Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid is cruciaal. Je wilt er zeker van zijn dat de weegschaal de juiste metingen kan doen, bij grote én bij kleine hoeveelheden. Een nauwkeurig weegschaal stelt je in staat om consistent te zijn in je producten en gaat bovendien verspilling tegen.

3. Functionaliteit

Denk goed na over de functionaliteiten die je nodig hebt bij je de weegschaal. Moet je verschillende eenheden kunnen meten, zoals grammen, ounces of pounds? Moet er een tarra-functie zijn om de weegschaal op nul te zetten, een ingebouwde timer of andere handige extra functies?

4. Materialen en hygiëne

In de voedingsindustrie is strikte hygiëne natuurlijk essentieel. Kies dus voor een voedingswaren weegschaal die voldoet aan de hygiëne-eisen en gemaakt is van materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals roestvrij staal. Let er daarbij op dat de weegschaal voorzien is van een waterdichte behuizing en dat de knoppen en het display gemakkelijk te reinigen zijn.

5. Prijs en ondersteuning

Om de beste optie te vinden is het slim verschillende merken en modellen te vergelijken op bovenstaande punten, maar ook op prijs, garantie en klantenservice.

 

Scroll naar boven